Seznam alergenů
publikovaný ve směrnici 2000/89 ES od 13. 12. 2014 směrnicí 1169/2011 EU | |||||||||||
1. OBILOVINY OBSAHUJÍCÍ LEPEK | |||||||||||
pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich | |||||||||||
2. KORÝŠI | |||||||||||
a výrobky z nich | |||||||||||
3. VEJCE | |||||||||||
a výrobky z nich | |||||||||||
4. RYBY | |||||||||||
a výrobky z nich | |||||||||||
5. PODZEMNICE OLEJNÁ (ARAŠÍDY) | |||||||||||
a výrobky z nich | |||||||||||
6. SÓJOVÉ BOBY (SÓJA) | |||||||||||
a výrobky z nich | |||||||||||
7. MLÉKO | |||||||||||
a výrobky z něj | |||||||||||
8. SKOŘÁPKOVÉ PLODY | |||||||||||
mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy, kešu ořechy, pekanové ořechy, para ořechy, pistácie, makadamie a výrobky z nich | |||||||||||
9. CELER | |||||||||||
a výrobky z něj | |||||||||||
10. HOŘČICE | |||||||||||
a výrobky z ní | |||||||||||
11. SEZAMOVÁ SEMENA (SEZAM) | |||||||||||
a výrobky z nich | |||||||||||
12. OXID SIŘIČITÝ A SIŘIČITANY | |||||||||||
v koncentracích vyšších 10 mg, ml/kg, l, vyjádřeno SO2 | |||||||||||
13. VLČÍ BOB (LUPINA) | |||||||||||
a výrobky z něj | |||||||||||
14. MĚKKÝŠI | |||||||||||
a výrobky z nich |